Het impulswezen

Impulsen en intenties-2

Impuls

Waar een intentie vaak bewust ontstaat, is een impuls een ongeremde en onbewust verkregen vorm van intentie. Een impuls is een ingeving die een mens zomaar ineens spontaan kan krijgen, zonder enige beredenering, waarbij iemand plotseling iets gaat denken of doen. Een impuls heeft zijn oorsprong in de Psyche, het onderbewuste van de mens, waar automatisch veelal een actie uit voortvloeit.

Impulsbeheersing

Impulsbeheersing is de beheersing van allerlei opwellingen van impulsen. Voor sommigen is het een hele opgave om weerstand te bieden tegen impulsen, die je tot een bepaalde actie dwingen.

Een impuls kan positief of negatief uitpakken, echter verstandiger is het om de gedachten, die je tot een actie dwingen, eerst te beredeneren en af te wegen voordat je tot actie overgaat.

Impulsbeheersing vergt:

  • Alertheid op het optreden van gedachten, die tot een bepaalde actie dwingen
  • Kennis van de werking van de psyche
  • Intelligentie om de komst en het verdere verloop van impulsieve gedachten te beïnvloeden middels bepaalde mentale technieken

Enkele technieken zijn:

  • Een mentale afstand bewaren om zo binnenkomende gedachten in hun loop te volgen
  • Alertheid ontwikkelen zodat impulsieve schadelijke gedachten geblokkeerd kunnen worden nog voordat het zich openbaart in een schadelijke actie
  • Inzichtverwerving in het proces van impulsen, zodat intenties beheersbaar en eventueel gemodificeerd kunnen worden

Een specifieke vraag of een opmerking naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om ons een bericht te sturen, middels onderstaand formulier.

info@spirituele-bevrijding.nl

© 2020 Spirituele Bevrijding

Algemene Voorwaarden